Toamna in Delta Dunarii

Cunoscatorii spun ca primavara si toamna sunt perioadele in care frumusetea Deltei Dunarii atinge cotele maxime. Primavara, cand natura explodeaza si se coloreaza in verde pasarile revin si animeaza locul. Toamna, ultimele raze aurii aprind focul maroniu asternut de salciile fosnitoare si toata suflarea, de la om la enot, se pregateste de iernat, pasarile ies din ascunzatori si incep sa se organizeze in stoluri ce roiesc deasupra Deltei oferind un spectacol deosebit turistilor ce viziteaza aceasta zona. Este timpul cand se pregatesc pentru marea migratie. Pasarile care pleaca tarziu au deja puii mari si ii putem vedea. Poate nu stiati dar puii de pelican nu pot fi vazuti decat toamna. Abia din septembrie pelicanii ies cu puii la pescuit si ii invata sa zboare. Nuferii sunt la a doua inflorire dupa parjolul din august. Tot de acum putem vedea cele mai spectaculoase rasarituri de soare. Toamna este si anotimpul cel mai asteptat de pescari, cand unditele sau lansetele nu ies niciodata din apa fara captura. Temperatura in Delta, in lunile septembrie – octombrie, este de aproximativ 20 – 25 de grade Celsius.

Descoperiti mai jos cateva propuneri de programe pentru un sejur sau o minivacanta, Toamna in Delta Dunarii:

Propunere Programe

Program „Toamna in Delta Dunarii” valabil in perioada 10 septembrie – 1 noiembrie
Rezerva pana pe 15 august si beneficiezi de 30 % reducere

Toamna 2 zile in Delta Dunarii

Program 2 zile / 1 noapte
pret de la 117 euro

Vezi program

Toamna 3 zile in Delta Dunarii

Program 3 zile / 2 nopti
pret de la 177 euro

Vezi program

Toamna 4 zile in Delta Dunarii

Program 4 zile / 3 nopti
pret de la 258 euro

Vezi program

Toamna 5 zile in Delta Dunarii

Program 5 zile / 4 nopti
pret de la 334 euro

Vezi program

Trebuie sa vezi, sa simti ca traiesti!

Programul „Toamna in Delta Dunarii e altceva” este recomandat pasionatilor de birdwatching, iubitorilor de natura sau fotografilor, care au ocazia de a suprinde imagini spectaculoase. Toamna in Delta este anotimpul perfect pentru cei care vor sa evadeze din stresul cotidian, sa fie spectatori la un spectacul fabulos al naturii. Aici este locul unde se vor elibera, vor descoperi, se vor simti liberi, vor simti ca traiesc, se vor redescoperi!

Ultimele raze aurii

Delta Dunarii nu isi pierde atractivitatea, farmecul si frumusetea odata cu venirea toamnei, ba din contra, ultimele zile cu soare lumineaza acest paradis natural de la marginea tarii, conturand imagini de o frumusete rara. Cunoscatorii spun ca primavara si toamna sunt perioadele in care frumusetea Deltei Dunarii atinge cotele maxime. Primavara, cand natura explodeaza si se coloreaza in verde pasarile revin si animeaza locul. Toamna, ultimele raze aurii aprind focul maroniu asternut de salciile fosnitoare si toata suflarea, de la om la enot, se pregateste de iernat.

Puii de pelican

Ce fac pasarile din Delta toamna? Incepand cu luna septembrie pasarile ies din ascunzatori si incep sa se organizeze in stoluri ce roiesc deasupra Deltei oferind un spectacol deosebit turistilor ce viziteaza aceasta zona. Este timpul cand se pregatesc pentru marea migratie. Pasarile care pleaca tarziu au deja puii mari si ii putem vedea. Poate nu stiati, dar puii de pelican nu pot fi vazuti decat toamna. Abia din septembrie pelicanii ies cu puii la pescuit si ii invata sa zboare.

Magia nuferilor

Nuferii sunt la a doua inflorire dupa parjolul din august. Tot de acum putem vedea cele mai spectaculoase rasarituri de soare. Nimic nu se compara cu un rasarit de toamna, mai ales vazut de pe apa. Imaginea creata de lumina soarelui la rasarit reflectata printre aburii ce se ridica de pe apa dimineata devreme, alaturi de fosnetul stufului, muzica pasarilor si clipocitul pestilor… veti fi incantati de spectacolul naturii oferit doar de Toamna in Delta!

Pescuitul din toamna

Toamna este anotimpul cel mai asteptat de pescari, cand unditele sau lansetele nu ies niciodata din apa fara captura. Pentru multe specii de pesti, perioada optima pentru pescuit este septembrie – noiembrie. Scaderea temperaturilor din apa determina pestii sa manance mai mult si mai des, pregatindu-se pentru iarna. Caderea primei brume va determina si caderea ierbii din lacuri, favorizand cele mai spectaculoase partide de pescuit la stiuca.

Temperatura

Temperatura in Delta, in lunile septembrie – octombrie, este de aproximativ 20 – 25 de grade Celsius. Temperatura perfecta pentru ca turistii sa se bucure de minunatiile zonei si sa poata admira acest paradis unicat in Europa dar si lume, mai ales in cadrul excursiilor organizate.

Toamna este timpul pescarilor si a fotografilor pasionati, dar si al celor care vor sa descopere si sa se redescopere! Asa ca merita sa vizitezi Delta Dunarii toamna!

Destinatia Deltei Dunarii – Peisaje si pensiuni de vis

Delta Dunarii nu este doar pentru pescari si vanatori, pentru pasionatii de birdwatching sau iubitorii de natura. Delta Dunarii este o destinatie perfecta si pentru cei care vor sa petreaca o vacanta deosebita. Un colt de poveste cu peisaje si pensiuni de vis. Cat despre tantari, nu vrem sa va spunem acum „povestea”. Veti veni, va veti convinge, veti afla, iar daca tineti neaparat, va vom conduce, seara la apus, in stufarisuri pentru a putea vedea de unde a plecat „povestea”. In realitate nu trebuie sa va speriati de prezenta tantarilor, ei nu sunt mai multi decat seara pe o terasa din orasul dumneavoastra.

Oferte in Delta cu Tichete de Vacanta