Oferte Murighiol – Delta Dunarii

Cazare Crisan

Cazare Murighiol

Excursii din Crisan

Excursii din Murighiol

Teambuilding in Crisan

Teambuilding in Murighiol

Cere Oferta Delta

Cerere Oferta in Murighiol
Murighiol sau „Ghiolul violet”, in limba turca, a doua poarta catre Delta Dunarii

Murighiol, Delta Dunarii, locuita la jumatatea sec al XIX de tătarii veniți din Crimeea, care au găsit aici pământ bun de cultură și pășunat, fără a plăti dări către statul otoman, carora li s-au adaugat românii, în mare parte ardeleni, stabiliți aici încă din anii 1800 (in legătură cu acești mocani ”bătrânul cazac Colomieț își amintește că pe la 1811 – 1828, o mare parte din acest ținut al deltei, se dădea în arendă mocanilor, care ocupau pământul mai multor sate, printre care și cel al Morughiolului.”) si ucraineni veniți din localitățile Caraorman și Uzlina in urma războiului ruso-turc, după 1877, a devenit in ultimi ani o importanta destinatie turistica, fiind al doilea punct important din care se organizeaza excursii de o zi sau de o jumatate de zi in Delta Dunarii. In Murighiol gasiti multe oferte de cazare, pensiuni de top si un sir de atractii turistice pentru excursii de o zi.
Denumirea localitatii provine din limba turca (mourighiol insemnand lac violet). Aceasta se datoreaza reflexiilor liliachii ale apei din ghiolul din apropierea comunei. Reflexele de soare si apusurile colorate din Delta vor deveni punctul culminant al unei zile reusite. Un sir de lacuri din jurul localitatii – bratul Sfantul Gheorghe si lacurile Razim, Murighiol, Saraturii, Belbugeac si altele creeaza peisaje unice pentru un sejur memorabil in Delta Dunarii.
O odihna in sanul naturii, cu activitati distractive si aventuri in fiecare zi va este garantata!
Varietatea de pensiuni si oferte de cazare Murighiol, Delta Dunarii, vor fi pe placul tuturor, iar programele personalizate de la ViziteazaDelta.ro nu va vor lasa sa va plictisiti in Delta Dunarii.

Explorati atractiile unice ale Deltei cu plecare din Murighiol!

Obiective turistice

Principalele puncte de interes turistic din Delta Dunarii Murighiol: lacul Murighiol, ruinele oraselului antic roman Halmyris, fost port la bratul Sf. Gheorghe, ruinele unei basilici paleocrestine cu cripta pentru moaste de martiri, manastirea Halmyri, lacurile rezervatii naturale: lacurile Saratura I, II si III, adapostesc namoluri negre sapropelice cu calitati terapeutice. Apa lacului Saratura I este cunoscuta datorita mineralizarii cu o medie de 6,7 g/l. Lacul Saratura III, cunoscut si sub numele Lacul Sarat a fost declarat rezervatie naturala de interes bioligic sau complexul limanelor Razim-Sinoe.

In drumul spre Murighiol nu ratati: Centrul Ecomuzeal Delta Dunarii Tulcea-cel mai mare acvariu din S-E Europei unde veti face o prima cunostinta cu flora si fauna deltei, dar si cu traditiile locului;

Cetatea Enisala, manastirile ortodoxe din nordul Dobrogei, Celic-Dere, Saon, Cocos, Valea Teilor sau rezervatia naturala muntii Macinului.

Si daca alegeti cazare in Murighiol, Delta Dunarii pentru minim 3 nopti nu ratati:

  • o excursie de o zi catre inima deltei, Crisan cu vizitarea padurii Letea sau Caraorman
  • o excursie de o zi la Sf Gheorghe pentru a descoperi cele mai salbatice plaje de pe litoralul Marii Negre
  • o excursie de o zi la Gura Portitei

In functie de ce preferinte aveti, consultati lista de pensiuni Murighiol, oferte de cazare Murighiol, Delta Dunarii si cele mai bune conditii de cazare in Murighiol.

 

Dorinta de a evada dintre peretii de sticla si beton, din ambuteiaje si claxoane; dorinta de a uita de telefoane mobile si internet – pentru cateva zile; dorinta de a nu mai vedea rapoarte, statistici, vanzari, bani si iar bani, planuri si tinte; dorinta de a nu va mai vedea colegii crispati, tristi si obositi.
DORINTA DE A VA INTOARCE LA NATURA – originea fiintei umane!

Va raspundem cu: AVENTURA! EXOTISM! RELAXARE!

Galerie Foto Murighiol – Delta Dunarii

Oferte in Delta cu Tichete de Vacanta