Dunavat

Localitate situata intre tarmul de Est al lacului Razim si malul drept al bratului Sf. Gheorghe

Dunavatul de Jos apartine comunei Murighiol. Satucul pescaresc cu locuitori de diferite etnii: romani, lipoveni, rusi si ucrainieni va fi destinatia perfecta in cazul in care va doriti o vacanta in liniste, inconjurati de natura neexplorata si localnici mereu cu zambetul pe buze. Dunavatul de Jos are avantajul ca este legat direct prin sosea de municipiul Tulcea, astfel este accesbil cu orice tip de transport. Este situat in zona de contact a horstului dobrogean, cu depresiunea deltaica a Ostrovului Dranov, in partea de nord-est a judetului Tulcea.
Mereu veti gasi in Dunavatul de jos localnici primitori, peisaje verzi si peste proaspat pentru pranz pescaresc si cina delicioasa. Sa nu uitam si de excursii catre Lacul Barcaz, plimbari prin Delta Dunarii si pescuit alaturi de pescari cu experienta din care puteti invata la nesfarsit.

Obiective turistice

Principalele puncte de interes turistic din Dunavatul de Jos sunt: lacul Barcaz, lacul Soschi, ruinele oraselului antic roman Halmyris, fost port la bratul Sf. Gheorghe, ruinele unei basilici paleocrestine cu cripta pentru moaste de martiri, manastirea Halmyri. Spre Murighiol gasiti si mai multe lacuri, unele cu proprietati curative. Apa lacului Saratura I este cunoscuta datorita mineralizarii cu o medie de 6,7 g/l. Lacul Saratura III, cunoscut si sub numele lacul sarat a fost declarat rezervatie naturala de interes bioligic sau complexul limanelor Razim-Sinoe; In functie de ce zone doriti sa vizitati, consultati lista de pensiuni Dunavat si de pensiuni Murighiol.

Cele mai bune conditii de cazare din Dunavat

Conditii de cazare pentru orice buzunar in Dunavatul de Jos – pensiuni, casute si hoteluri moderne sau traditionale. Rezervati acum cazare pentru o odihna adevarata, servicii de calitate si activitati grozave – toate in Dunavatul de Jos!

 

Dorintei de a evada dintre peretii de sticla si beton, din ambuteiaje si claxoane; dorinta de a uita de telefoane mobile si internet – pentru cateva zile; dorintei de a nu mai vedea rapoarte, statistici, vanzari, bani si iar bani, planuri si tinte; dorintei de a nu va mai vedea colegii crispati,tristi si obositi.
DORINTEI DE A VA INTOARCE LA NATURA – originea fiintei umane!

Va raspundem cu: AVENTURA! EXOTISM! RELAXARE!

Galerie Foto Dunavat – Delta Dunarii