Excursie in Delta Dunarii pe un traseu de exceptie, unde:
Vei descoperi zona de Delta dintre bratul Sf Gheorghe si bratul Sulina, japse si canale, pasari;
Vei participa la o partida de pescuit la biban, pescuit la undita, de distractie ( 45 min);
Plaja si baie la piscina Danube Delta Resort;
O masa de peste proaspat si salbatic cum numai in delta gasesti (optional contra cost)
Pentru grupuri mici: 160 euro per ambarcatiune ( 1- 6 pers); 240 euro per ambarcatiune (1-12 pers), in orice zi a saptamanii, masa se achita separat!
Un Ospat delicios in Delta Dunarii include si o excursie spectaculoasa in zona de delta intre bratul Sulina si bratul Sfantu Gheorghe.
Tur Murighiol – Dunarea Veche – Uzlina – canal Uzlina – lac Isac – Isacova – canal Litcov – Lac Cuibul cu Lebede – canal Caraorman – lac Iacub – brat Sulina – Crisan
Traseu Retur Crisan – canal Crisan Caraorman-Canal Ceamurlia – Garla Perivolovca – lac Pojarnia – lac Isaccel – canal Uzlina – Murighiol
Excursie intr-o zona deosebit de salbatica, care va va arata colonii de pasari si peisaje de poveste. Aparatele de fotografiat si camerele video nu trebuie sa va lipseasca.
Ne oprim la Danube Delta Resort, Crisan – unde, dupa o baie in piscina generoasa, servim un pranz pescaresc pregatit dupa “Retete din alt veac”. Pranzul se poate servi a la carte sau meniu fix ( 90 lei per pers).
Bors de peste facut la ceaun pe pirostrie pregatit pe malul apei sau Storceag de sturion facut dupa reteta babcii Gena de la Murighiol;
Peste prajit la ceaun sau copt pe plita si servit alaturi de mamaliga si sos pescaresc de usturoi;
Clatita Atamanului Sef
Din meniul a la carte va recomandam:
Gustare pescareasca cu tarte cu icre de stiuca nature, salata pescareasca cu icre de crap batute, marinata lipoveneasca, zacusca de peste, mix de peste afumat.
Plachie de somn sau Saramura lipoveneasca ori Crap pe pat de varza calita alaturi de lipii prajite.
Salau intreg copt pe tabla sau File de scrumbie de Dunare ori un Caras proaspat prajit in ceaun cu mamaliga si pasta de usturoi, nu mujdei, apa chioara cum zic pescarii.
Clatita Atamanului Sef sau scoverci coapte este cel mai potrivit desert pentru acest Ospat in Inima Deltei.
Si cand vorbim de Bors de peste sau Storceag de Sturion, sa ne intelegem bine:
Borsul de peste: cand localnicii spun Bors, inseamna tot pestele Deltei, deodata ! Pentru ca gustul formidabil al Borsului Pescaresc il da tocmai varietatea de peste care se fierbe in ceaun. Neaparat in ceaun pe pirostrie ! Si neaparat proaspat!
In Delta borsul se mananca cu un dichis local: se scoate pe un platou pestele cu legume si se serveste obligatoriu cu pasta de usturoi (nu cu mujdei „zeama lunga”) si otet. Abia cand esti bine satul, se serveste in blide zeama deasa si datatoare de viata.
Si la borsul pescaresc nu se poate servi altceva decat cu o vodka ruseasca- singura bautura care poate sta in dreptul lui la masa.
Storceag in inima deltei: „Un amestec de bucatarie ucraineana, tatarasca si romaneasca, inventata in Delta Dunarii”
O reteta un pic pestrita si continentala si pescareasca totodata, dar lejera. Taria nu se leaga cu ciorba asta usoara, ci cu un vinut mic si poznas, dar de familie buna. Recomandat un Aligote dobrogean, alb la piele si mai mult decat fraged, infantil.
Si daca unii dintre voi nu servesc peste din Delta, nici o problema, puteti opta pentru preparate din
Paste sau Salate , Fructe de mare, Scoici, Pui, Porc, Rata, Vita.
Puteti alege preparate din meniul a la carte, pentru detalii click aici
Sau puteti opta pentru Chef’s Choice Menu la pretul de 90 lei per pers si care include Ciorba/Bors/Supa. fel de baza peste sau non peste si desert. Pentru detalii, click aici!
Rezervari la telefon : 0752.023.661
Tarife:
Pentru grupuri mici: 160 euro per ambarcatiune ( 1- 6 pers); 240 euro per ambarcatiune (1-12 pers), in orice zi a saptamanii, masa se achita separat.
Rezervari la telefon : 0752.023.661
Unde pot servi o masa de peste in Delta Dunarii?
Daca stai mai multe zile in Delta Dunarii si vrei sa afli care sunt restaurantele recomandate in Delta – click aici pentru detalii.
Daca nu ai timp, esti in drum spre litoral si dai doar o fuga pana in Delta, iti recomandam sa participi la Un Ospat In Delta Dunarii, la Crisan, in inima ei, unde primesti peste proaspat si sabatic cum numai in inima Deltei gasesti!
Detalii: 5-6 ore, de la 160 euro, 1-6 persoane
Te asteptam cu familia in excursie in Delta Dunarii! Un ospat in inima Deltei Dunarii va asteapta la Crisan intr-un cadru natural, printre colonii de pasari si peisaje de poveste. Degustati preparate traditionale atent preparate de bucatari priceputi si fiti una cu natura.
Detalii: 58 euro/persoana
Restaurantul situat pe malul apei, in incinta complexului Danube Delta Resort va va oferi preparate din peste proaspat pregatite dupa retete traditional pescaresti, la ceaun, pe placa incinsa sau la cuptor cu lemne, iar canalele Dunarii va vor incanta intr-o excursie memorabila.
Tarif: 334 €
Bucurati-va de vara in inima Deltei Dunarii! Admirati natura salbatica, peisajele minunate, apusurile paradisiace si degustati bucate alese din peste proaspat in Delta.
Tarif: 258 €
Vara in Delta – bucura-te de traditii locale si obiceiurile lipovenesti, gusta bucate traditionale si preparate pescaresti, simte magia Deltei si admira peisajele frumoase ale naturii.
Tarif: 177€
Iti propunem o escapada de vara minunata, departe de Covid! Hai cu familia in Delta Dunarii! Vei avea parte de Aventura! Exotism! Relaxare! Delta este locul unde vei simti ca traiesti!
Perioada: 10 septembrie – 1 noiembrie
Tarif: 117€
Super oferta de toamna in Delta Dunarii. Oferta include: cazare, mic dejun, cina, transfer-excursie incluse. Tu si Natura! In inima Deltei!
Pentru oferte si detalii: 0374 824 900 | rezervari@viziteazadelta.ro | Cerere Oferta | Facebook.