Programul „Pescuit in inima Deltei” se adreseaza atat pescarilor profesionisti, cat si celor amatori dornici de o partida de pescuit pe cinste. De asemenea, se pot bucura de el si cei care cauta o „iesire ”cu prietenii sau cu familia. O iesire in Delta Dunarii, zona unde nu simti apasarea zidurilor, unde nu esti deranjat si nu deranjezi pe nimeni – locul in care te poti simti liber, locul in care vei simti ca traiesti!
Oricand cu exceptia perioadelor de prohibitie. In perioada de prohibitie se poate pescui doar in baltile private ( amenajari piscicole)!
Perioada de prohibitie in Delta Dunarii in 2021 pentru pescuitul in scop comercial, recreativ/sportiv si familial este de 60 zile in perioada 09 aprilie – 07 iunie inclusiv.
Exceptie sunt apele care constituie frontiera de stat ( bratul Chilia) in 2021 unde prohibitia se instituie pe o durata de 45 de zile, in perioada 24 aprilie – 07 iunie inclusiv.
Perioada de prohibitie la salau si biban este stabilita intre 28 martie – 07 iunie inclusiv.
Pe durata prohibitiei pescuitul recreativ poate fi practicat doar pe apele si baltile de pescuit private.
Pretul permisului de pescuit
Permisele de pescuit pentru Delta Dunarii valabile in anul 2021 se elibereaza GRATUIT si sunt disponibile incepand cu prima zi a anului pe platforma online www.ddbra.ro sau la automatele instalate la sediul ARBDD si la Centrele de vizita.
Pretul permisului de acces turist
5 lei pentru o zi
15 lei pentru 7 zile
30 lei pentru acces pana la finele anului 2021
gratuit pentru elevi, studenti, pensionari, veterani de razboi, fosti detinuti politici, persoane cu handicap, persoane fizice care au domiciliul in perimetrul rezervatiei sau in localitatile limitrofe
Pretul permisului de acces ambarcatiune
20 lei pentru 7 zile
100 lei pentru acces pana la finele anului 2021
gratuit pentru persoanele fizice cu domiciliul in perimetrul rezervatiei sau in localitatile limitrofe
Pretul permisului de acces auto
10 lei pentru o zi
100 lei pentru acces pana la finele anului 2021
Modalitati de obtinere a permisului
Toate permisele ARBDD pot fi obtinute online si platite prin card bancar.
Permisele de acces pot fi achizitionate anticipat, platforma online oferind solicitantului posibilitatea de a alege perioada de valabilitate a documentelor.
Obtinere Permise Online ARBDD
Eventualele probleme cu eliberarea permiselor online pot fi transmise la adresa de email suportddbra@abt.ro.
Alternativ, permisele de acces pot fi achizitionate:
de la automatele instalate la sediul ARBDD, Tulcea str. Portului nr. 34 A sau din mini-portul din loc. Murighiol – acestea functioneaza in regim non-stop
de la Centrele de Informare si Vizitare din localitatile Chilia Veche, Crisan si Sulina
Planificati-va sa mergeti la pescuit in Delta in cursul saptamanii, de duminica pana vineri, cand pe lacuri si canale este mai putin aglomerat.
Cand sa mergeti in Delta la pescuit de stiuca?
Oricand dupa 15 iunie pana in decembrie , dar trebuie sa alegem cu mare atentie locurile pentru pescuit. Puteti tine cont de urmatoarele sfaturi – Vezi mai multe detalii!
Cand sa mergeti in Delta la pescuit de crap?
Perioada de pescuit la crap in Delta: Dupa sfarsitul perioadei de prohibitiei, adica mijlocul lunii iunie si pana in octombrie, iar daca vremea este mai blanda chiar si noiembrie. Luna septembrie este considerata foarte potrivita pentru pescuitul crapului. Puteti tine cont de urmatoarele sfaturi – Vezi mai multe detalii!
Cand sa mergeti in Delta la pescuit de salau?
Perioada de pescuit la salau in Delta: pe durata intregului sezon de pescuit( exceptia perioadei de prohibitie stabilita intre 28 martie – 07 iunie inclusiv), dar mai ales in toamna. Cea mai buna perioada de pescuit la salau este in octombrie –noiembrie cand incepe sa se grupeze in zonele cu apa adanca, dar este si momentul in care se hranesc agresiv pregatindu-se de iarna. Puteti tine cont de urmatoarele sfaturi – Vezi mai multe detalii!
Cand sa mergeti in Delta la pescuit de somn?
Locuri de pescuit in Delta Dunarii: De regula somnul se aduna in locurile adanci de pe cursurile canalelor, in gropane canalului Crisan-Caraorman, pe Dunarea Veche sau pe Dunare, bratele principale. Perioada de pescuit in Delta: pe timpul verii somnul se hraneste intensiv, iulie si august este cea mai buna luna pentru pescuit la somn. In toamna se aduna in gropane pentru iernat, iar activitatea sa se restrange pe masura ce se raceste timpul.
Pentru somn, aruncati mai in larg – bun ar fi si un sonar sa identificati gropile (anafoarele). Tinand cont de dimeniunile pe care le poate atinge un somn, este important sa aveti echipamentul de pescuit adecvat pentru a scoate pestele.
Dimensiunea minima de retine a somnului este de 50 cm, iar cel mai mare somn capturat in Delta Dunarii a avut 400 kg.
Cand sa mergeti in Delta la pescuit de caras?
Locuri de pescuit in Delta Dunarii: Se pescuieste in locurile cu un curent redus sau inexistent: canale impotmolite, balti, gropi.Perioada de pescuit in Delta: La fel ca si crapul incepand din luna iunie si pana in octombrie
Dimensiunea minima de retine a carasului este de 15 cm
Locatiile pentru pescuit la Dunare sunt nenumarate. Dar cele mai cunoscute sunt cele din inima Deltei – locurile unde nu se ajunge decat pe apa. Pentru a castiga timp si bani, va recomandam sa va cazati aproape de locurile unde unde veti pescuit. De asemenea, va recomandam sa obtineti permisul pentru pescuit de la ARBDD (Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii).
Inima Deltei, Crisan – Mila 23, este zona care iti ofera cele mai multe alternative pentru pescuit. Este o zona atat pentru cei care doresc sa pescuiasca la stationar (caras, crap, somn), cat si pentru cei care doresc o partida memorabila de pescuit la stiuca sau salau. Cine inca nu a pescuit la Dunare, poate spune ca inca nu a trait adevaratele aventuri la pescuit.
Locatiile propuse sunt recomandate atat pentru pescuit stationar: crap si somn – locuri de pescuit exceptionale pe Dunarea Veche, atat pe ambele bucle intre Crisan si Mila 23 sau intre geamandurile vechi si Mila 8,5 sau pe zona de ingusta, la cioate. Alte locuri recomandate sunt canalul Caraorman, canalul Litcov si pe canalul care duce spre lacurile Puiu sau Rosu. Pentru pescuit la rapitor: stiuca, avat, salau sau biban va recomandam lacurile Trei Iezere, Bogdaproste, Iacub, Cuibul cu Lebede, Obretin, Vatafu, Lumina sau Isac, Baclanesti, Fortuna, Ligheanca sau pe canalele paralele cu Dunarea Veche.
Locatiile ofera, de asemenea, celor care doresc sa insoteasca pescarii – neveste, copii, prieteni – diverse activitati de petrecere a timpului liber precum:
Zilnic sunt organizate excursii pe lacuri si canale, pentru a admira pasarile: pelicani, egrete, cormorani, starci. Admirati flora si fauna Deltei, vizitati padurea Letea sau grindurile de la Caraorman. Vizitati Sulina care este cel mai indepartat punct estic al Europei, vechiul Porto Franco, orasul aventurierilor si al piratilor. Nu ratati gurile de varsare ale Dunarii in Marea Neagra sau excursiile romantice la apus sau rasarit;
Activitati de agrement si relaxare precum: tir cu arcul, caiac, SUP, barci cu rame, etc.;
Petreceri tematice in fiecare seara, inclusiv petreceri cu spuma la piscina – unele piscine sunt incalzite;
Nota: *Intrucat nu toate locatiile turistice ofere aceleasi servicii si facilitati, iti recomandam sa intrebi consultantul tau de turism pentru a alege ceea ce ti se potriveste cel mai bine.
Partidele de pescuit se pot organiza atat in mediul natural cat si in amenajarile piscicole din apropiere.
Pentru oferte si detalii: 0374 824 900 | rezervari@viziteazadelta.ro | Cerere Oferta | Facebook.