Pescuit la crap in Delta!

Pescuit la crap in Delta Dunarii!

Locuri de pescuit in Delta Dunarii: Crapul prefera gropile si pragurile de pe canale dar si locurile cu salcii scufundate.
Pe majoritatea canalelor din Delta Dunarii exista curenti de apa, si in general apa este tulbure. Lipsa vegetatiei favorizeaza pe cursul canalelor si garlelor pescuitul, in general la, crap, si caras, etc. Exceptiile sunt canalele colmatate sau lipsite de curenti, unde crapului nu-i prea place sa stationeze
Pe timpul verii, datorita temperaturilor ridicate si a nivelului scazut al apei crapul migreaza din lacurile mai putin adanci in canale, unde gaseste o apa mai oxigenata canale. Exista perioade cand canalul Crisan-Caraorman, canalul Litcov sau Dunarea Veche sunt pline de crap si in momentele cand acesta este mai greu de gasit.
Cand temperatura apei creste, iar apele incep sa scada, crapul pleaca din lacuri in Dunare. Atunci il gasim pe canale precum Litcov sau Caraorman, undeva pe la sfarsitul lui iunie inceputul lui iulie. La fel, cand vremea incepe sa se raceasca iar iarba din lacuri incepe sa cada, crapul se intoarce catre lacuri, sfarsit de septembrie, inceput de octombrie.
In octombrie si noiembrie il gasim pe lacuri, dar si pe Dunare, atat senalul navigabil cat si Dunarea Veche.
In august si septembrie vom gasi crap pe Dunarea Veche sau in gropanele de pe bratele principale ale Dunarii.
Dimensiunea minima de retine a crapului este de 35 cm, iar cel mai mare crap prins in Delta Dunarii a avut 34 de kg.
Identificarea celor mai bune locuri de pescuit la crap in Delta Dunarii tine de experienta si norocul fiecaruia, dar cateva sfaturi v-ar putea ajuta
Sonarul ne va fi de folos pentru identificarea gropilor si a salciilor scufundate pe fundul apei care retin hrana naturala adusa de curenti, excelent loc de hranire pentru crap.
Boabe de porumb proaspete pe maluri, ne arata locurile nadite recent. De ele trebuie profitat pentru ca s-ar putea sa ne ofere surprize placute. Multi pescari amatori vin si stau in Delta 3-4 zile, nadesc locuri, atrag crapii, dar apoi pleaca. Asa ca puteti profita. Cele mai multe locuri le veti descoperi in zilele de luni si marti cand majoritatea turistilor de week-end pleaca.

Cea mai eficienta momeala la pescuitul de crap!

Cea mai buna momeala pentru pescuitul de crap este cea pe care crapul o intalneste cel mai des in acea perioada.
Scoicile – daca vei observa multe scoici deschise in apropiere de mal, ar trebui sa incerci sa pui scoica in carlig.
Porumb – daca locul a fost nadit de curand cu porumb sau este perioada cand s-a recoltat porumbul, poti folosi boabe de porumb in carligele cu momitor.
Rama alba si rosie – daca se regaseste in maluri in apropierea locului tau de pescuit, este o momeala excelenta.
Patratele de mamaliga – cea mai recomandata momeala pentru crap. Folositi ca nada turte fierte de 30-35 cm din strot de dovleac amestecat cu multe seminte. Turta o puteti aseza intr-un sac de plasa cu ochiuri de 1 cm ( gen saculetii de la cartofi), legati de ea o piatra grea pe care o scufundati in apa. Plasa nu o lasati libera, ci legati-o cu o funia de salcia scufundata pentru a avea un control asupra locului de nadire cand curentii sunt mari.
Boiles-urile – o momeala la moda, dar foarte costisitoare tinand cont de faptul ca nu aduce rezultate, decat daca momesti des locurile de pescuit la crap cu aceasta momeala
Orice momeala ati folosi, pentru o buna partida de pescuit la crap, naditi locul inainte, iar in nada sa se regaseasca ceea ce puteti in carlig. Pescuitul la scoica, atunci cand in apa se gasesc multe scoici desfacute ne scuteste de nadire anticipata.
Pentru rezultate mai bune, folositi in momitor o nada din TTX, malai, galbenus de ou, piper la care mai puteti adauga miere de albina sau usturoi. Atentie sa nu puneti si albusul de la ou, veti atrage numai platica.

pescuitul la crap in Delta Dunarii
pescuitul la crap in Delta Dunarii
pescuitul la crap in Delta Dunarii
Alte sfaturi pentru pescuitul la crap

La crap, cand aruncati de pe mal, curentul va plimba plumbul pe fund pana se opreste in ceva. De aceea este preferat plumbul greu (100g-120g) si plat. Crapul de Dunare este un peste puternic ce prefera apele cu curent slab sau mediu si cu multe obstacole subacvatice, de aceea alegeti echipamentul de pescuit pe masura.

Echipamentul pescarului de crap

Drilul cu un crap de dunare este mult mai spectaculos comparativ cu pestii de crescatorie, deoarece avem in carlig un peste salbatic, luptator si cu insticte vii care va riposta pana la ultimul gram de energie si din acest motiv va trebui sa alegem cu grija echipamentul.
Lansete recomandate pentru pescuitul la crap in Delta Dunarii.
Cum crapul prefera pragurile, cioatele, gropile sau orice forma de structura aflata in aproierea malurilor nu avem nevoie de aruncari foarte lungi, asa ca lansetele de 2,7-3 m sunt cele mai indicate pentru pescuitul crapului in Delta Dunarii.
Cautati lansete rigide si cu rezerva mare de putere, deoarece prima reactie a crapului salbatic in momentul inteparii este aceea de a fugi in cioate sau praguri si trebuie sa evitam sa ii permitem acest lucru pentru ca va fi aproape imposibil de scos de acolo Sa nu va temeti ca o lanseta rigida o sa afecteze semnalizarea trasaturii acesasta fiind violenta si foarte vizibila, de multe ori poate trage lanseta cu totul in apa daca nu sunteti atenti.
Va recomandam sa aveti minim trei lansete pentru crap pentru a putea testa mai multe tipuri de momeala cu scopul identitica la ce trage crapul cel mai bine in acea perioada si in acel loc.
Alegeti doar lansete cu varful neaparat plin, daca nu vreti sa plangeti dupa cea mai mare trasatura pe care ati simtit-o vreodata.
Folositi fir textil de 0,4-0,5, captura vietii poate aparea oricand in Delta Dunarii.
Monturi la pescuit la crap in Delta Dunarii
Cu cat folositi monturi mai simple, ca atat aveti mai multe sanse.
Monturile recomandate pentru pescuitul crapului difera semnificativ de momeala folosita si locul de pescuit ales.
Monturile recomandate pentru a prinde crap la porumb, patratica de mamaliga sau scoica va recomandam montura cu fir de par unde vom pune doua boabe de porumb, iar carligul va ramane liber ceea ce va permite crapului sa se intepe cand va absorbi momeala. Nu puneti boabele de porumb in carlig pentru ca veti scadea sansele ca pestele sa se intepe suficient de bine.
Cand pescuim perpendicular pe cursul apei puteti folosi momitoare rotunde culisante.
Cand pescuim in lungul cursului de apa va recomandam sa folositi momitor plat care va avea rolul de a transporta momeala pe substrat, dar va si ajuta la autointepare daca momitorul va fi fix sau va culisa pe o distanta mica.
Struna sau forfacul este foarte important cand vorbim de crapi salbatici, de aceea trebuie sa ne asiguram ca sa fie matasos pentru a putea avea o textura apropiata vegetatiei acvatice la contactul cu apa, iar impletitura sa fie realizata din fire de culori diferite pentru o mai buna camuflare. Lungimea strunei nu trebuie sa fie foarte mare, 8-12 cm, fiind suficienta.
Carligele sa fie de culoare mata, nu lucioase si foarte ascutite. Nu trebuie sa fie prea mari, crapul se hraneste prin aspiratie, iar daca carligul si momeala va fi greu, crapul va trece pe langa ele fara sa se atinga.
Vartejul – este recomandat sa folosim intre struna si linia principala vartejuri care se rasucesc usor.
Pentru rama rosie, va recomandam montura cu 5 ace in jurul momitorului si cu un ac jos in care vom pune rama, celelelate carlige le vom ascunde in nada din momitor.
Putem folosi si monturile propuse mai sus inlocuind carligul cu unul cu tija mai lunga.
Se lasa cel putin un capat afara.
Monturile recomandate in Delta Dunarii in principal pentru boiles, dar pot fi folosite si pentru scoici sau patratele de mamaliga
-Montura de crap Inline semi-fixa foarte utila atunci cand avem sansa abordarii unui loc productiv, dar fara agatatura. Ne va fi de mare folos in doua variante:
1. Cand pescuim perpendicular pe cursul apei, (de pe mal sau dintr-o barca ancorata in imediata apropiere a malului) montura va fi formata din: tub Anti Tangle (40cm), plumb inline tip Kling On, cu greutati cuprinse intre 110 si 140 g, alegerea greutatii optime facandu-se la fata locului, exclusiv in functie de puterea curentului apei, fir monofilament pentru forfac, lungime 16-18cm, cu rezistenta la rupere cuprinsa intre 20 si 25lb,cat mai rigid, vartej cu anou nr.8, care permite forfacului permanent o pozitionare optima pe substrat, carlig Wide Gape foarte rezistent cu ochet drept, de la nr 6 si pana la nr 2.
Atentie! In cazul monturilor semi-fixe este foarte important sa blochezi bine vartejul cu anou in locasul plumbului. Acest lucru va permite declansarea auto-inteparii.
2.Cand pescuim in lungul cursului de apa, ancorati cu barca in amontele locului unde lansam montura vom folosi plumb inline tip Kling On. Greutate 60-80 g, fir textil suplu cu rezistenta la rupere de 15-20lb, carlig Wide-Gape nr. 6 sau nr.4, agrafa rapida, un con de protectie cu lungime cat mai mare, tip Anti Tangle Sleeve, varnisul pentru pe tija carligului

-Montura de crap plumb pierdut o folosim cand avem de-a face cu agatatura diversa sau cand pescuim in imediata apropiere a unei buturugi, indiferent ca abordam zona din aval sau din amonte fata de structura. In ceea ce priveste materialele utilizate, amintim din nou cele doua situatii diferite privind pozitia noastra: cand pescuim perpendicular pe curs sau in lungul acestuia.
In ambele cazuri vom inlocui de data aceasta plumbul inline cu un plumb Kling On cu vartej si cu un kit tip “plumb pierdut”. In rest, vom folosi exact aceleasi materiale descrise mai sus, aferente fiecarei situatii in parte.

Alt sfat pentru pescuitul la crap in Delta Dunarii

Dupa ce ati lansat si montura s-a oprit pe fundul apei, detensionati firul, astfel incat sa lasati posibilitatea formarii unei usoare bucle, care porneste de la varful lansetei si continua pana in punctul in care firul ia contact cu apa.

Unde sa ne cazam pentru o partida reusita de pescuit la crap?

Va recomandam satul pescaresc Crisan deoarece de aici puteti ajunge in 15-30 min, atat pe Dunarea Veche, cat si pe canalul Litcov sau Caraorman, pe lacurile Puiu, Isac sau Rosu. De asemenea, puteti pescui la crap in gropanele de pe bratul Sulina.

ALEGE PROGRAMUL DE PESCUIT IN DELTA DUNARII

Pescuit in Delta 2 nopti 3 zile

Pescuit 2 nopti / 3 zile

INFO GENERAL

Tarif de la 63 € / persoana/ sejur de 2 nopti

Vezi oferte

Pescuit in Delta 3 nopti 4 zile

Pescuit 3 nopti / 4 zile

INFO GENERAL

Tarif de la 78 € / persoana/ sejur de 3 nopti

Vezi oferte

Pescuit in Delta 4 nopti 5 zile

Pescuit 4 nopti / 5 zile

INFO GENERAL

Tarif de la 94 € / persoana / sejur de 4 nopti

Vezi oferte

Pescuit in Delta 7 nopti 8 zile

Pescuit 7 nopti / 8 zile

INFO GENERAL

Tarif de la 142 € / persoana / sejur de 7 nopti

Vezi oferte

Oferte in Delta cu Tichete de Vacanta