Pescuit la salau in Delta!

Pescuit la salau in Delta Dunarii!

Perioada de pescuit la salau in Delta: pe durata intregului sezon de pescuit( exceptia perioadei de prohibitie stabilita intre 28 martie – 07 iunie inclusiv), dar mai ales in toamna.
Cea mai buna perioada de pescuit la salau este in octombrie – noiembrie cand incepe sa se grupeze in zonele cu apa adanca, dar este si momentul in care se hranesc agresiv pregatindu-se de iarna.
Vara, salaul se prinde la rasaritul soarelui si in orele imediat urmatoare sau in orele premergatoare apusului.
Vantul ajuta: genereaza turbulente in apa mica.Asa-numitele linii de noroi. Valurile care se zdrobesc de mal aduc in apa nisip si pamant, care raman in suspensie in straturile de la suprafata apei, imprastiindu-se pe spatii extinse ca o umbrela deasupra straturilor mai adanci.
Puteti avea o partida exceptionala la salau daca pescuiti la 20-30 de minute de la formarea unei astfel de linii de noroi. Cautati zone cu linii de noroi. Daca ziua a fost frumoasa si se porneste brusc vantul, indreptati-va imediat catre cel mai apropiat loc cu apa mica, pentru ca se va forma o linie de noroi acolo iar pestii se vor deplasa intr-acolo si ei, pentru a-i prinde pe cei mici aflati fara aparare. In astfel de locuri incepe imediat o frenezie a pestilor mari, care ataca in grup. De aceea, pot fi si usor de pescuit in astfel de locuri.
Dimensiunea minima de retine a salaului este de 50 cm, cel mai mar exemplar prins in delta a avut 1m lungime si o greutate de 15 kg.
Locuri de pescuit salau in Delta Dunarii– Salau se pescuieste pe Dunare la adancimi de 8-10 m.
Locuri bune gasim pe bratul Sulina in zona localitatii Crisan la confluenta cu Dunarea Veche, fie cea care vine de la Mila 23, fie la Mn 8,5, acolo unde se intalneste apa curata venita din lacuri cu apa tulbure din Dunare si unde se vor forma asa numitele linii de noroi. Partide bune la salau vom avea pe malul stang al localitatii Crisan in aproiere de pietrele ce sustin digul, dar si la intersectia cu canalul Crisan Caraorman.

Momeala cea mai folosita este pestisorul viu care se agata in ac de buza cu virful iesit prin nara astfel incit acesta sa ramina in viata cit mai mult timp.
Cirligul va avea nr. 6-8 fiind recomandat un plumb usor (max. 15 g). Pluta va fi lunga (peste 15 cm), confectionata din pene de gisca sau din alte materiale moderne.
Salaul musca hotarit, inteparea trebuind sa fie prelungita si ferma. Nu trebuie sa ne grabim la intepare deoarece salaul este lacom si insista mult asupra momelii. La muscare pluta coboara usor pina dispare complet spre adincurile apei. Cind nu se mai vede nimic, dupa un timp, intepam energic. Pe cit posibil vom incerca sa mentinem pestele la suprafata altfel acesta se poate ascunde dupa obstacolele situate pe fundul apei.
Lanseta pentru salau
Daca pescuim la jig-uri, alegeti o lanseta cu actiune extra fast, sau ”de varf” cum se mai spune, este o lanseta foarte rigida care este folosita in principiu pentru pescuitul la jig cand avem ca tinta salaul. Rigide si senzitive, lansetele extra fast ne ajuta sa fim in contact permanent cu jigul, sa simtim substratul, sa simtim cand acesta se loveste de structuri si ne mai ajuta sa intepam pestele instantaneu.

Se pescuieste la jig suficient de greu intre 20-100 g cu fir textil subtire de 8-10 lbs si jeliboane de toate culorile. Este important sa incercati orice culoare pana veti vedea la ce trage mai bine.

pescuit la salau in Delta Dunarii
pescuit la salau in Delta Dunarii
pescuit la salau in Delta Dunarii
Unde sa ne cazam pentru o partida reusita de pescuit la salau?

Va recomandam satul pescaresc Crisan, malul stang deoarece de aici sunt locuri foarte bune de salau daca pescuiti de pe mal sau puteti ajunge in 5-10 min, atat la confluenta dintre Dunarea Veche si bratul Sulina sau la intersectia cu canalul Caraorman.

ALEGE PROGRAMUL DE PESCUIT IN DELTA DUNARII

Pescuit in Delta 2 nopti 3 zile

Pescuit 2 nopti / 3 zile

INFO GENERAL

Tarif de la 63 € / persoana/ sejur de 2 nopti

Vezi oferte

Pescuit in Delta 3 nopti 4 zile

Pescuit 3 nopti / 4 zile

INFO GENERAL

Tarif de la 78 € / persoana/ sejur de 3 nopti

Vezi oferte

Pescuit in Delta 4 nopti 5 zile

Pescuit 4 nopti / 5 zile

INFO GENERAL

Tarif de la 94 € / persoana / sejur de 4 nopti

Vezi oferte

Pescuit in Delta 7 nopti 8 zile

Pescuit 7 nopti / 8 zile

INFO GENERAL

Tarif de la 142 € / persoana / sejur de 7 nopti

Vezi oferte

Oferte in Delta cu Tichete de Vacanta