Vara in Delta – Program 3 zile / 2 nopti

Cazare
Excursii
Sejururi
Toate Excursiile sunt All Inclusive - Cazare, Mese, Excursii , Activitati si Transport | Plata se poate face cu Tichete de Vacanta sau in rate
AFLA MAI MULTE
Toate Sejurile sunt All Inclusive - Cazare, Mese, Excursii , Activitati si Transport | Plata se poate face cu Tichete de Vacanta sau in rate
AFLA MAI MULTE
Descopera Romania frumoasa si autentica. O incursiune la portile Deltei Dunarii

Recomandat pentru evadare de 3 zile din stresul cotidian, pentru o petrecere cu prietenii, numai cu ei in mijlocul naturii, netulburati de nimeni, poate doar de susurul apei, de muzica pasarilor sau de clipocitul pestilor langa geamul camerei tale sau pentru o prima incercare de a cunoaste acesta destinatie.

Veti putea vizita Tulcea – principala poarta a Deltei, dar si locul in care se gaseste cel mai mare acvariu din S-E Europei, Rezervatia naturala Muntii Macinului, cetatea Enisala sau renumitele manastiri ortodoxe din nordul Dobrogei veti descoperi gastranomia locala, un amestec de bucatarie ruso – ucraineana – turco – tatara – greaca – italiana – romana, dar si mirifica Delta a Dunarii intr-o excursie de o zi sau jumatate de zi.

Portile Deltei Dunarii, Tulcea, Balteni, Murighiol, Dunavat, Jurilovca, aflate la aproximativ 100 de km de statiunile de pe litoralul romanesc merita sa fie vizitate, chiar si intr-o excursie de 2 nopti 3 zile.

Tarifele sunt exprimate in euro / persoana / sejur conform programului.

Program Vara valabil in perioada 9 iunie – 15 septembrie

*Valabil atat pentru turisti individuali cat si pentru grupuri de duminica pana vineri!

Hotel Esplanada 4* – Tulcea

Hotel Esplanada Tulcea - Delta Dunarii

Rezerva acum

de la 368
/ persoana / sejur

Hotel Delta 4* – Tulcea

Hotel Delta Tulcea - Delta Dunarii

Rezerva acum

de la 147
/ persoana / sejur

Hotel Wels 4* – Baltenii de Sus

Hotel Wels - Delta Dunarii

Rezerva acum

de la 197
/ persoana / sejur

Puflene Resort 4* – Murighiol

Puflene Resort - Delta Dunarii

Rezerva acum

de la 184
/ persoana / sejur

Hotel Delta 3* – Tulcea

Hotel Delta Tulcea - Delta Dunarii

Rezerva acum

de la 113
/ persoana / sejur

Pensiunea Califar 3* – Dunavatu de Jos

Pensiunea Califar - Delta Dunarii

Rezerva acum

de la 152
/ persoana / sejur

Vila Olga – Murighiol

Vila Olga - Delta Dunarii

Rezerva acum

de la 136
/ persoana / sejur

Pensiunea 4 Salcii – Baltenii de Sus

Pensiunea 4 Salcii - Delta Dunarii

Rezerva acum

de la 171
/ persoana / sejur

Pentru rezervare certa este nevoie de plata unui avans nerambursabil de min 30% din valoarea pachetului comandat, diferenta fiind achitata cu max 5 zile lucratoare inainte de data inceperii pachetului turistic. Plata avansului se va achita numai dupa confirmarea comenzii de catre agentie si emiterea facturii proforma!
Grupurile pot beneficia de alte tarife si de alte date de desfasurare a programului!
Transferul si excursiile se fac cu ambarcatiuni moderne, confortabile, sigure si dotate la cel mai inalt standard inclusiv cu protectii pentru soare, ploaie, vant destinate exclusiv activitatii de turism in Delta Dunarii.

Program Orientativ

Pe drumul catre Tulcea va recomandam sa vizitati Cetatea Enisala, o fortificatie construita in a doua jumatate a sec. al XIV-lea care se numara printre monumentele de arhitectura militara ridicata in evul mediu pe teritoriul Romaniei.

Sosire la Tulcea.

Odata ajunsi in Tulcea, va recomandam sa vizitati Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunarii, situat in apropierea falezei orasului. Acesta a fost conceput ca o institutie de cultura complexa – muzeu si acvariu public si este preferat de localnici si turisti pentru recreere si socializare.

Sosire la locatia aleasa: Hotel Delta , Hotel Delta , Hotel Esplanada.

Primirea camerelor.

Optional: Puteti servi cina in cadrul restaurantului hotelului sau intr-un restaurant din apropiere.

Spre seara, va recomandam o plimbare pe faleza Tulcea, una dintre cele mai frumoase faleze pe care le intalneste, de-a lungul drumului sau, batranul fluviu.Nu ratati si o deplasare la monumentul Independentei, locul in care aveti o priveliste deosebita asupra orasului si a Deltei.

07:00 – 09:00 Mic dejun

Dupa micul dejun, veti avea ocazia sa descoperiti Delta Dunarii in toata splendoarea sa intr-o excursie de 5-6 ore in inima Deltei. Click aici

Traseu: Tulcea canalul 36 canalul Sireasa garla Sontea lacul Nebunu lacul Baclanesti lacul Fortuna canalul Sontea Lata canalul Olguta Mila 23 Dunarea Veche Lebada Crisan si retur.

O excursie care te va plimba printr-o zona deosebita de delta, cea cuprinsa intre bratul Sulina si bratul Chilia si care iti va arata ceea ce astepti de la aceasta zona minunata: peisaje de poveste, pelicani, lebede, starci, cormorani, alte pasari rare.

Un pranz din peste proaspat si salbatic gatit traditional dupa retete de sute de ani te va face sa te indragostesti de bucataria deltaica.

O scurta partida de pescuit in joaca, la biban, va fi o reala incantare.

Pentru alte excursii in Delta Dunarii cu plecare din Tulcea Click aici

Timpul ramas liber pana la cina ne permite sa admiram acest frumos oras de la portile deltei. Intr-o plimbare pietonala putem admira: Muzeul de Arta, nava Muzeu Republica, muzeul de Etnografie si Arta Populara; lacasurile de cult: moscheea Azizie, templul Israelit, catedrala Sfantul Nicolae, biserica greceasca sau biserica cu ceas;

Optional: Puteti servi cina in cadrul restaurantului hotelului sau intr-un restaurant din apropiere.

08:00 – 10:00 Mic dejun

Plecam sa vizitam manastirile din nordul Dobrogei pe traseul: Tulcea Cataloi Posta manastirea Celic Dere, traversam padurea Telita, manastirea Saon, Niculitel manastirea Cocos Isaccea Luncavita Rezervatia Naturala muntii Macinului, cei mai vechi munti din Romania, cu o vechime de peste 300 de milioane de ani (muntii Carpati au luat nastere in urma cu aproximativ 65 de milioane de ani) si o altitudine initiala de 3000 de m (azi cel mai inalt varf are cu putin peste 460 de m), ce ne ofera peisaje unice de stepa la baza versantilor, urmate de paduri cu gorun, mojdrean si carpinita, stejar pufos ajungandu-se la tufisuri pe culmi si stancarii, apoi pajisti de stepa cu aspect de gol alpin. In interiorul ei se regaseste Rezervatia Naturala Valea Fagilor – una din cele mai vechi, interesante si cunoscute rezervatii din tara noastra, care se remarca prin prezenta unica si viguroasa a fagului tauric ce prezinta caractere intermediare intre fagul autohton si fagul oriental si a florei de subarboret, unica in Dobrogea si asemanatoare fagetelor din Crimeea.

Punctul de plecare in Rezervatia Naturala muntii Macinului il reprezinta Centrul de Informare-Vizitare situat in localitatea Greci, al carui program de vizitare este:

In timpul sezonului turistic, 15 aprilie – 10 octombrie:

  • Luni – Vineri: 08:00 – 16:00
  • Sambata – Duminica: 08:00 – 15:00

In afara sezonului turistic, centrul se poate vizita cu solicitare scrisa inaintata catre Administratia Parcului cu minim 2 zile inainte de data aleasa pentru vizitare, in zilele de lucru si cu 5 zile Inainte de data aleasa, in zilele de week-end, in interiorul urmatorului program:

  • Luni – Joi: 08:00 – 16:30
  • Vineri: 08:00 – 14:00
  • Sambata – Duminica: 08:00 – 15:00

Excursia s-a incheiat, ne indreptam catre casa.

Pe drumul catre Tulcea va recomandam sa vizitati Cetatea Enisala, o fortificatie construita in a doua jumatate a sec. al XIV-lea care se numara printre monumentele de arhitectura militara ridicata in evul mediu pe teritoriul Romaniei.

Odata ajunsi in Tulcea, trebuie obligatoriu sa vizitati Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunarii, cel mai mare acvariu din S-E Europei, situat in apropierea falezei orasului. Acesta a fost conceput ca o institutie de cultura complexa – muzeu si acvariu puublic si este preferat de localnici si turisti pentru recreere si socializare.

Sosire la locatia aleasa: Puflene Resort, Vila Olga, Hotel Wels, Pensiunea Califar , Pensiunea Coralia, Pensiunea 4 Salcii.

Primirea camerelor

Optional 20:00 Cina traditional deltaica

08:00 – 10:00 Mic dejun traditional

Dupa servirea micului dejun va recomandam o excursie de o zi in Delta Dunarii cu un pranz pescaresc servit in inima deltei.

O excursie care iti va arata ceea ce astepti de la aceasta zona minunata: peisaje de poveste, pelicani, lebede, starci, cormorani, alte pasari rare.

Aparatele de fotografiat sau camerele video nu ar trebui sa va lipseasca.

O scurta oprire inima deltei, la Crisan pentru a servi un pranz din peste proaspat si salbatic gatit traditional dupa retete de sute de ani te va face sa te indragostesti de bucataria deltaica.

Continuam pentru a vizita padurea si satul traditional Letea precum si orasul Sulina, cel mai estic punct terestru al Europei,vechiul Porto-Franco, dar si locul in care se poate vorbi, pentru prima data, de conceptul Europei Unite.

Nu plecam de la Sulina fara a vizita cele trei faruri precum si gura de varsare a Dunarii in Marea Neagra.

Ne reintoarcem spre seara obositi, dar fericiti ca am descoperit aceasta zona minunata.

Optional: Pranz pescaresc

Optional 20:00 Cina servita la pensiune/ hotel

Plecam sa vizitam manastirile din nordul Dobrogei pe traseul: Tulcea Cataloi Posta manastirea Celic Dere, traversam padurea Telita, manastirea Saon, Niculitel manastirea Cocos Isaccea Luncavita Rezervatia Naturala muntii Macinului, cei mai vechi munti din Romania, cu o vechime de peste 300 de milioane de ani (muntii Carpati au luat nastere in urma cu aproximativ 65 de milioane de ani) si o altitudine initiala de 3000 de m (azi cel mai inalt varf are cu putin peste 460 de m), ce ne ofera peisaje unice de stepa la baza versantilor, urmate de paduri cu gorun, mojdrean si carpinita, stejar pufos ajungandu-se la tufisuri pe culmi si stancarii, apoi pajisti de stepa cu aspect de gol alpin. In interiorul ei se regaseste Rezervatia Naturala Valea Fagilor – una din cele mai vechi, interesante si cunoscute rezervatii din tara noastra, care se remarca prin prezenta unica si viguroasa a fagului tauric ce prezinta caractere intermediare intre fagul autohton si fagul oriental si a florei de subarboret, unica in Dobrogea si asemanatoare fagetelor din Crimeea.

Punctul de plecare in Rezervatia Naturala muntii Macinului il reprezinta Centrul de Informare-Vizitare situat in localitatea Greci, al carui pragram de vizitare este:

In timpul sezonului turistic, 15 aprilie – 10 octombrie:

  • Luni – Vineri: 08:00 – 16:00
  • Sambata – Duminica: 08:00 – 15:00

In afara sezonului turistic, centrul se poate vizita cu solicitare scrisa inaintata catre Administratia Parcului cu minim 2 zile inainte de data aleasa pentru vizitare, in zilele de lucru si cu 5 zile Inainte de data aleasa, in zilele de week-end, in interiorul urmatorului program:

  • Luni – Joi: 08:00 – 16:30
  • Vineri: 08:00 – 14:00
  • Sambata – Duminica: 08:00 – 15:00

Excursia s-a incheiat, ne indreptam catre casa.

Cere oferta pentru excursie de 3 zile / 2 nopti

Oferte in Delta cu Tichete de Vacanta