Transfer Murighiol – Crisan

Transferul catre Crisan, localitatea din inima Deltei Dunarii se realizeaza pe apa cu nave sau ambarcatiuni rapide, echipate pentru ploaie, sigure din Tulcea sau Murighiol.

Transfer Murighiol – Crisan. Curse rapide in Delta Dunarii. Transport in Delta

Daca vreti sa ajungeti la Crisan, acesta este transferul recomandat, intrucat echivaleaza cu o excursie spendida prin zona de Delta cuprinsa intre bratul Sf. Gheorghe si bratul Sulina.
Veti face cunostinta cu coloniile de lebede si pelicani, starci, egrete, cormorani, rate salbatice etc., dar si cu adevarata salbaticie a Deltei.
Aparatele de fotografiat sau camerele video nu ar trebui sa va lipseasca.
Transferul se realizeaza cu ambarcatiuni rapide, confortabile, sigure si echipate pentru orice vreme (60-200 CP) pe traseul Murighiol – Dunarea Veche – Uzlina – canal Uzlina – lac Isac – Isacova – canal Litcov – Lac Cuibul cu Lebede – canal Ceamurlia – canal Caraorman – brat Sulina – Crisan.
Transportul in Delta catre Crisan  dureaza 1-1,5 h cu plecare din Murighiol, debarcader-parcarea Matrix (parcare pazita 10-20 lei /auto/zi). Cost 17 euro per persoana.

Programul curselor rapide Murighiol – Crisan
Ore de plecare din Murighiol 09.00, 13.30, 16.30.
Ore de plecare din Crisan 07.30, 09.45, 15.00.

  • Locurile in ambarcatiunile pentru transport in delta sunt limitate motiv pentru care va recomandam sa achizitionati biletele din timp. Pentru bilete achizitionate cu minim 24 h inainte, va recomandam sa verificati disponibilitatea la telefon 0374 824 900.
  • Ambarcatiunile pleaca la ore fixe. In cazul in care veti intarzia este necesar achizitionarea unui alt bilet pentru o alta cursa (daca exista disponibilitate) sau, pentru transfer la alta ora, va trebui sa achitati costul unei curse speciale.
  • Imbarcarea se face cu 15 minute inainte de plecare.
  • In pretul biletului sunt incluse TVA si bagaje de maxim 20 Kg. Bagajele suplimentare si platesc in functie de greutate si volum.

Pentru familii sau grupuri puteti inchiria o ambarcatiune  de 1-6 pers sau 1-11 persoane pentru un transfer privat. Cost  120 euro – 200 euro / ambarcatiune.
Rezerva ambarcatiune pentru transfer privat Murighiol – Crisan. Click aici!
Important deaorece locurile in ambarcatiuni, dar si ambarcatiunile sunt limitate, va recomandam sa faceti rezervare pentru transfer din momentul in care va rezervati cazarea.

Cum ajungem la Murighiol, Delta Dunarii ?

Accesul auto catre Delta Dunarii se face dinspre Constanta catre Ovidiu apoi urmam drumul spre Mihai Viteazu, Baia, Babadag, Enisala, Sarichioi, Sabangia, Agighiol, Valea Nucarilor, iazurile, Colina, Sarinasus, Plopu, Murighiol.
Distanta Constanta – Murighiol 144 km, timp estimat 2 h.
De aici ne putem indrepta catre Mahmudia (10 km de Murighiol), Balteni (16 km de Murighiol), Dunavatul de Jos (10 km de Murighiol), Jurilovaca sau Sarinasuf unde ne putem caza.

Accesul auto catre Delta Dunarii dinspre Bucuresti, ne indreptam pe Autostrada Soarelui catre Constanta, iesim la Ovidiu si de acolo pe traseul mentionat mai sus.
Distanta Bucuresti – Murighiol 360 km, timp estimat 4 h.

Accesul auto catre Delta Dunarii dinspre Moldova. Se trece cu Bac-ul la Galati ( din ora in ora) sau Braila ( la fiecare 30 min ) apoi urmam drumul spre Murighiol
Distanta Galati – Tulcea 80 Km, iar pana la Murighiol 120 km.
Distanta Braila – Tulcea 90 Km, iar pana la Murighiol 130 km.
Pe traseul de la Galati sau Braila catre Tulcea este recomandat a se face un mic ocol pentru a se vizita manastirile nord-dobrogene: Celic-Dere, Saon, Cocos sau manastirea de la Valea Teilor, in apropiere de Niculitel, precum si basilica de la Niculitel. De asemenea, va recomandam sa opriti pentru a vizita cetatea Enisala care a fost construita in a doua jumatate a sec.XIV, cu scop militar, de catre negustorii genovezi, detinatori ai monopolului navigatiei in Marea Neagra si care ofera o priveliste superba asupra Deltei Dunarii si lacului Razem.

Alta recomandare este ca de la Agighiol sa continuati drumul spre Tulcea (o abatere de aprox 50 km) pentru a vizita Centrul Ecomuzeal Delta Dunarii (cel mai mare acvariu din Europa de Est), unde veti face cunostinta cu flora si fauna Deltei, dar si cu traditiile locului.
O oprire la Monumentul Independentei va va oferi o imagine spectaculoasa asupra Dunarii, Deltei si orasului Tulcea. Nu ar trebui ratata.
Alte atractii pe care le puteti vizita in Murighiol: Muzeul de Arta, nava Muzeu Republica, muzeul de Etnografie si Arta Populara; lacasurile de cult: moscheea Azizie, templul Israelit; alte cladiri si locuri de neratat: teatrul Jean Bart sau faleza Dunarii.


Oferte in Delta cu Tichete de Vacanta