De ce Chilia-Periprava?

Bine de stiut!
Sfaturi si recomandari

Asistenta permanenta pe perioada sejurului

Cel mai mic pret garantat

Servicii integrate pentru un sejur in Delta

Garantiile ViziteazaDelta.ro

Garantiile ViziteazaDelta.ro

Delta Dunarii Chilia | Pensiuni Chilia

Chilia este un sat pescaresc preponderent lipovean

Fosta cetate greceasca Achillea este asezata in partea de nord a judetului Tulcea, pe malul drept al bratului Chilia.
Localitatea Periprava este cunoscuta mai ales datorita lagarului de exterminare infiintat de comunisti in acest sat izolat al Deltei Dunarii. Satul se afla la limita nordica a grindului Letea, la 120 km de Tulcea, fiind punctul terminus al navigatiei fluviale de pasageri pe bratul Chilia. Aceasta localitate a fost si continua sa fie populata doar de rusi lipoveni. Batranii satului povestesc cu sfiala despre atrocitatile comise de „caralii” comunisti in temuta puscarie ce a purtat numele satului.
„Gardienii inchisorii Periprava nu erau din satul nostru. Caralii, cum le spuneau localnicii, erau din Tulcea, Sulina sau Chilia Veche. Cei mai multi erau oameni fara capatai, certati cu legea, care au acceptat sa participe la faradelegile comise impotriva unor preoti, generali ai armatei regale, profesori, medici care s-au opus regimului comunist. Satul nostru, desi avea vorbitori de limba rusa, nu s-a implicat in atrocitatile din colonie. La puscarie au lucrat satenii doar ca meseriasi”, povesteste mos Vanea. Astazi, sunt tot mai multi turisiti care conosc destinatia, sunt tot mai multi care cauta cazare Delta Dunarii Bratul Chilia – pentru ca este „statiunea de la capatul lumii”

O experienta dupa care vei spune „Mai vreau si iar mai vreau!
Excursii in Chilia!

OBIECTIVE TURISTICE

Principalele puncte de interes turistic din Chilia sunt: biserica “Sfintii Voievozi”, ce a servit si ca observator militar, biserica Lipoveneasca, manastirea de calugari, pe rit vechi, Sf. Atanasie, aflata pe canalul Batag. Cea mai mare colonie de pelicanii din Europa pot fi intalniti in apropierea Lacului Matita.

EXCURSII ORGANIZATE IN CHILIA

Hoteluri , Pensiuni, Case Traditionale, Hoteluri Plutitoare, Camping

CELE MAI BUNE CONDITII DE CAZARE IN CHILIA

Va propunem doar locatii turistice atent selectate, care garanteaza atat rezervarea, cat si conditiile de cazare sau serviciile turistice prezentate, precum si cel mai mic tarif.
DETALII CAZARE CHILIA

Transport rapid Chilia

CURSE SPECIALE, WATER-TAXI, CURSE REGULATE CHILIA

Ne ocupam sa va organizam fie curse speciale pana in Chilia, fie sa va rezervam locuri la cursele rapide regulate (program fix) sau la transportul public de pasageri.
DETALII TRANSPORT

TEAMBUILDING
Locul unde te poti simti cu adevarat liber!
Locul unde simti ca traiesti – tu si natura!

VA RASPUNDEM CU: AVENTURA! EXOTISM! RELAXARE!

Dorintei de a evada dintre peretii de sticla si beton, din ambuteiaje si claxoane; dorintei de a uita de telefoanele mobile si internet- doar
pentru cateva zile; dorintei de a nu mai vedea rapoarte, statistici, vanzari, bani si iar bani, planuri si tinte; dorintei de a nu-mi mai vedea colegii
crispati,tristi si obositi,
DORINTEI DE A VA INTOARCE LA NATURA – originea fiintei umane!
DETALII PROGRAME TEAMBUILDING

  • Introdu adresa ta de mail pentru a fi la curent cu noutatile si ofertele noastre!