Transfer Tulcea – Chilia/Periprava

Transferul catre Chilia si Periprava din Delta Dunarii se realizeaza pe apa cu nave sau ambarcatiuni clasice, echipate pentru ploaie, sigure din Tulce.

Transfer Tulcea – Chilia/Periprava. Curse rapide in Delta Dunarii. Transport in Delta

Traseul din Tulcea se realizeaza pe Dunare, cu nave clasice de pasageri, pe traseul urmatoarelor localitati: Tulcea – Ceatalchioi – Plaur – Pardina – Chilia Veche – Periprava
Costul Transferului din Tulcea in Chilia este de 46 de lei si pana in Periprava este 54 lei.
Nu necesita rezervare prealabila, biletele se pot procura cu 1 h inainte.
Ora de plecare din Tulcea: in zilele de luni, miercuri, vineri la 13.30, faleza din Tulcea.
Ora de plecare din Chilia/Periprava: in zilele de marti, joi, duminicala 06.00, ponton Navrom, Chilia/Periprava.


Cum ajungem la Tulcea, Delta Dunarii ?

Accesul auto catre Delta Dunarii se face dinspre Constanta catre Ovidiu apoi urmam drumul spre Mihai Viteazu, Baia, Babadag, Enisala, Sarichioi, Sabangia, Agighiol, Valea Nucarilor, iazurile, Colina, Sarinasus, Plopu, Murighiol.
Distanta Constanta – Murighiol 144 km, timp estimat 2 h.
De aici ne putem indrepta catre Mahmudia (10 km de Murighiol), Balteni (16 km de Murighiol), Dunavatul de Jos (10 km de Murighiol), Jurilovaca sau Sarinasuf unde ne putem caza.

Accesul auto catre Delta Dunarii dinspre Bucuresti, ne indreptam pe Autostrada Soarelui catre Constanta, iesim la Ovidiu si de acolo pe traseul mentionat mai sus.
Distanta Bucuresti – Murighiol 360 km, timp estimat 4 h.

Accesul auto catre Delta Dunarii dinspre Moldova. Se trece cu Bac-ul la Galati ( din ora in ora) sau Braila ( la fiecare 30 min ) apoi urmam drumul spre Tulcea
Distanta Galati – Tulcea 80 Km.
Distanta Braila – Tulcea 90 Km.
Pe traseul de la Galati sau Braila catre Tulcea este recomandat a se face un mic ocol pentru a se vizita manastirile nord-dobrogene: Celic-Dere, Saon, Cocos sau manastirea de la Valea Teilor, in apropiere de Niculitel, precum si basilica de la Niculitel.

Cele mai importante obiective turistice din Tulcea

Daca tot ajungeti la Tulcea, nu ratati Centrul Ecomuzeal Delta Dunarii (cel mai mare acvariu din Europa de Est), unde veti face cunostinta cu flora si fauna Deltei, dar si cu traditiile locului.
Alte atractii pe care le puteti vizita in Tulcea: Muzeul de Arta, nava Muzeu Republica, muzeul de Etnografie si Arta Populara; lacasurile de cult: moscheea Azizie, templul Israelit; alte cladiri si locuri de neratat: teatrul Jean Bart sau Monumentul Independentei care va va oferi o imagine spectaculoasa asupra Dunarii, Deltei si orasului Tulcea. Nu ar trebui ratata.
De la Tulcea va recomandam sa mergeti in Enisala pentru a vizita cetatea Enisala care a fost construita in a doua jumatate a sec.XIV, cu scop militar, de catre negustorii genovezi, detinatori ai monopolului navigatiei in Marea Neagra si care ofera o priveliste superba asupra Deltei Dunarii si lacului Razem.
Traseu: Tulcea – Agighiol- Iazurile – Colina – Sarinasuf – Enisala, distanta 29 km, timp estimat 30 min.


Oferte in Delta cu Tichete de Vacanta