Situat in inima deltei, satul pescaresc Crisan este punct de plecare pentru cele mai frumoase excursii in Delta Dunarii.
Unul dintre cele trei orase din lume construite pe 7 coline, punct de plecare catre Delta Dunarii.
Zona de plaja, cu nisipul cel mai fin, accesul se poate face numai pe cale navigabila in Sulina.
Aici gasiti plajele virgine ale Deltei, pentru liniste si relaxare; locul unde egretele si caii inca se plimba liberi.
Un loc incarcat de istorie – punct de plecare pentru excursiile in zona Deltei intre bratele Sf. Gheorghe si Sulina.
Un vechi sat pescaresc legat direct de sosea, cu localnici primitori, peisaje verzi si peste proaspat pentru pranz.
Centru de colectare si prelucrare a pestelui. De aici se poate vizita Gura Portitei, capul Dolosman si cetatea Enisala.
Un taram de basm cu plaja lunga si frumoasa si umbrele rustice, un loc unde puteti inota printre licurici marini.
Croazierele in Delta Dunarii se organizeaza exclusiv pentru grupuri – familii, prieteni sau afaceri, care pot opta pentru croaziere cu hotelurile plutitoare din Delta.
Nu se organizeaza croaziere in Delta pentru turisti individuali, doar daca inchiriaza intregul hotel plutitor – 18 locuri.
Din aprilie si pana la inceputul lunii noiembrie este indicat sa vizitezi Delta Dunarii. Din noiembrie si pana in martie, vremea capricioasa si in special vanturile puternice care bat din nord, iti pot strica sejurul in Delta Dunarii daca mergi in Delta pentru a o vizita si a te relaxa. Daca mergi la pescuit, vremea nu va fi un impediment pentru tine daca astepti marea captura.
Delta Dunarii se remarca printr-o clima temperata, cu influente din zona Marii Negre, ce determina prezenta verilor fara canicula. In plus, aceasta este zona din tara cu cele mai putine precipitatii inregistrate – cu alte cuvinte, va puteti bucura de caldura verilor, fara canicula suparatoare a marilor orase si veti fi si ocoliti de ploi.
Din aprilie si pana in octombrie, vremea in Delta Dunarii este mult mai placuta decat in restul tarii, asa ca iti recomandam sa iti rezervi o minivacanta in Delta, oricand in aceasta perioada. Ploile aici sunt furtunoase, vin repede si dispar la fel de repede, asa ca nu pot sa-ti strice sejurul sau excursia in Delta. Rareori vin ploi care sa tina mai mult de 2-3 ore, dupa care iese imediat soarele. Nu trebuie sa te temi nici de caldura, in lunile iulie –august, deoarece, datorita umiditatii, temperaturile din delta sunt acceptabile inclusiv in aceste luni toride de vara.
Excursie in Delta la gura de varsare a Dunarii in Marea Neagra, de la Sulina unde, daca aveti un pic de noroc, puteti asista la spectacolul gratuit oferit de delfini, excursie la padurea Letea si satul traditional un sat traditional in care parca ceasul s-a oprit acum cateva sute de ani, caii salbatici de la Letea, dornici sa va arate cat sunt de pretiosi, padurea Letea, o vizita pe plajele salbatice ale Deltei de la Sulina, Sfantu Gheorghe sau Gura Portitei, o plimbare cu barca la apus pe salba de lacuri dintre Crisan si Mila 23, satul traditional pescaresc Mila 23, excursie printre nuferi in zona salbatica de delta, Obretin, Obretinciuc, Cuibul cu Lebede, garla Perivolovca, vizitarea zonei Baclanesti Fortuna ori spectaculoasa zona Vatafu –Lumina, partide de pescuit in joaca la biban sau mai serioase la stiuca ori crap sunt doar cateva dintre locurile de vizitat sau activitatile si excursiile in delta pe care nu ar trebui sa le ratati.
Gastronomia locala din Delta este bazata pe produse ecologice, unde “ Pestele salbatic cum numai in Delta gasesti “,este preparat dupa retete din alt veac:
Borsul de peste pregatit in natura la ceaun pe pirostrie alaturi de lipia lipoveneasca calda abia scoasa din cuptorul de lut
Saramura de peste servita la “botu baltii” langa o coliba pescareasca,
Storceagul de peste sau plachia la cuptor, crapul la portap pe pat de varza calita, scordoleaua, malasolca, pirostele sau placinta lipoveneasca, supa de burechite va vor determina sa spuneti: Mai Vreau si Iar mai Vreau!
Nu ratati racii care, pregatiti dupa retete traditionale, sunt un adevarat deliciu sau ciulinii fierti in sare ori piciorusele de pui de balta marinate pe gratar, nu pane cum suntem obisnuiti.
Daca inca va intrebati de ce sa vizitezi Delta Dunarii, nu sunteti convins, va gatantam ca merita sa faceti aceasta calatorie si veti observa cu siguranta multe alte lucruri nementionate.
In definitiv, asta e frumusetea Deltei – fiecare poate vedea si aprecia lucruri diferite, iar zona pare mereu una noua.
Pentru oferte si detalii: 0372 458 999 | rezervari@viziteazadelta.ro | Cerere Oferta | Facebook.